Grekiska Recept

Moussaka

Moussaka är Greklands nationalrätt framför alla andra. Olika delar av landet och nästan varje ö har sitt sätt att tillaga den. Den vanligaste ingrediensen är auberginer, potatis, squash eller kronärtskockor.
Den klassiska är med kalvfärs och potatis, aubergine i grunden. Moussakan smaksätter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sälta får toppa gratängen.

Grekisk mat recept

Grekiska färsbiffar "Biftekia"

Biftekia är köttfärs som blandas med salt, ströbröd, lök, olivolja, ägg, mjölk, persilja, peppar och olika kryddor och formas till en rund form. Många tavernor lägger också till grillkrydda för mer smak. Biftekia kan också fyllas med ost (vanligtvis lite fetaost med soltorkade tomater)

Klassisk tzatziki

Tzatziki bjuds ofta som förrätt på grekisk restaurang. Det är en idealisk liten rätt för att hålla gästerna sysselsatta och på gott humör i väntan på maten. Ställ fram bröd och grönsaker att dippa. Tzatziki kan även serveras som kall sås eller tillbehör. Satsen går bra att dubblera.