olivlundens olivskörd 2016

160308_094727_48Olivlundens olivskörd 2015-2016 en av de bästa!160308_094726_16

I år har vi haft en av de bästa skördarna någonsin och med en fantastisk kvalité. I år har vädergudarna varit med oss oliverna har mognat perfekt och en massa hårt arbete från tidig morgon till sen kväll. Oliverna vill ju bli plockade precis just nu…och resultatet är detta underbara flytande GULD

Det går åt ungefär fem – sju kilo oliver till en liter ekologisk kallpressad olivolja. Olivoljan är en ren naturprodukt utan några tillsatser .Den rena oljan från de krossade nyplockade oliverna har en så rik och fyllig smak och doft att allt annat vi har smakat tidigare inte går att jämföra.

Under skörden är det viktigt att de nyskördade oliverna kommer in till olivpressen så fort som möjligt (inom 24 timmar) Man  bevakar hela processen från att man levererar oliverna tills olivoljan är klar att avnjutas  och det gör man direkt med en bit bröd

Prova att inleda en måltid med en ljuvlig olivolja och ett gott bröd !   Helen/ Olivlunden

 

Leave a Comment

tre × tre =